PRIPRAVNIŠTVA, OPRAVLJANJE PRAKSE

V Bruslju, na Dunaju, Veliki Britaniji in drugih krajih Evrope se ti ponujajo mnoge možnosti za opravljanje prakse ali pripravništva (plačanega). Pohiti, nekateri roki za prijavo se kmalu iztečejo.

1. Te zanima plačano pripravništvo pri Svetu Evropske unije? Generalni sekretariat tako kot vsako leto tudi letos razpisuje 100 praktikantskih mest za dobo pet mesecev (1. februar – 30. junij).  Pogoj: zaključen študij prve stopnje. Rok za prijavo: 2. september.

http://www.consilium.europa.eu/contacts/traineeships-office/paid-traineeships?lang=en, http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cmsUpload/Decision%20118.07%20SL%20sn02323-re01[1].pdf

 

2. Si diplomant pravne fakultete, znaš angleško in francosko ter želiš oditi na prakso v tujino? Prijavi se za pripravništvo pri Evropskem varuhu človekovih pravic in odidi na prakso v Bruselj ali Strasbourg (pričetek: 1. januar). Trajanje: najmanj štiri mesece. Formular za prijavo najdeš na spodnji spletni strani v pdf obliki. Rok za prijavo: 31. avgust. (Če pa se želiš potegovati za pripravništvo, ki se prične v septembru, pa je rok za prijavo 30. april).

http://www.ombudsman.europa.eu/recruit/en/default.htm

 

3. Si študent/ka podjetništva, ekonomije, prostorskega načrtovanja ipd.? Zelo dobro govoriš angleško in nemško? Bi rad/a opravljal/a prakso na Dunaju? Poteguj se za tri do šestmesečno prakso pri dunajskem holdingu. Praksa je plačana (najmanj 1140 € bruto na mesec). Pričetek prakse: 15. julij. Rok za prijavo: 23. junij.

http://jobs.wienholding.at/index.php?func=pvw&id=0_998&u=&init=1&sgl=de&sl=de&agref

 

4. Si študent/ka prava, komunikologije, novinarstva, družbenih ved? Se zanimaš za mladinsko politiko in je tvoje znanje angleškega jezika na zelo visokem nivoju? Prijavi se za prosto praktikantsko mesto pri Evropskem mladinskem forumu (EYF) in pridi na prakso v Bruselj. Trajanje: šest mesecev. Pričetek: sredina julija. Rok za prijavo: 23. junij.

http://recruitment.youthforum.org/public/vacancy-details/vacancy/17

 

5. Imaš diplomo iz prava, se zanimaš za biološko raznolikost in iščeš možnosti za opravljanje pripravništva v Veliki Britaniji? Nevladna organizacija, ki se bori za zdrav planet, išče motiviranega kandidata/ko za pomoč pri njihovem programu biološke raznolikosti. Delo je fleksibilno in poteka najmanj trikrat tedensko. Trajanje prakse: najmanj tri mesece. Rok za prijavo: 23. junij.

http://www.clientearth.org/opportunities/internships/intern-common-fisheries-policy-1919

 

6. Berlinska pisarna portala EurActiv išče kandidata/ko za opravljanje prakse na področju marketinga in zadev z javnostjo. Praksa poteka tri mesece. Rok za prijavo: 29. junij.

http://jobs.euractiv.com/job/praktikum-im-bereich-marketing-bei-euractivde-96406

 

7. Te zanima praksa na področju razvoja poslovanja? Britanska trgovinska zbornica v Belgiji ponuja petmesečne prakse v Bruslju. Pogoji: znanje francoskega in angleškega jezika, poznavanje Excela, znanje s področja upravljanja odnosov s strankami.

http://britcham.be/LinkClick.aspx?fileticket=pcMSukzmfRQ%3D&tabid=81

 

8. Koordinacijska enota Mreže za spremljanje evropskega prostorskega načrtovanja EPSON ponuja dve praktikantski mesti v njihovi enoti za koordinacijo v Luksemburgu. Trajanje prakse: pet mesecev. Pričetek: september. Pogoj: študent/ka višjega letnika geografije, prostorskega načrtovanja, ekonomije, političnih ved ipd., odlično znanje angleškega jezika, zanimanje za evropsko sodelovanje na področju strukturnih skladov, prostorsko načrtovanje, regionalno politiko ... Izbrani kandidat/ka prejme 1000 € mesečnega nadomestila. Rok za prijavo: 5. julij.

http://www.eurobrussels.com/job_apply/81177/Traineeship_at_the_ESPON_Coordination_Unit_two_positions_ESPON_European_Spatial_Planning_Observation_Network_Kirchberg_Luxembourg

 

9. Te zanima organizacija dogodkov, si organiziran/a, lahko delaš v stresnih situacijah in dobro govoriš angleško? Evropska konfederacija za tiskano in digitalno komunikacijo INTERGRAF išče kandidata/ko, ki bo pomagal/a pri organizaciji njihove mednarodne konference, ki bo decembra potekala na Dunaju. Praksa poteka v Bruslju, in sicer od 1. oktobra do 31. decembra. Pogoj: diploma. Praksa je plačana. Rok za prijavo: 5. julij.

http://jobs.euractiv.com/job/paid-traineeship-event-organisation-96620

 

10. Sekretariat mednarodne organizacije za preprečevanje korupcije Transparency International išče motiviranega/o kandidata/ko za opravljanje prakse na oddelku za Evropo in centralno Azijo. Pogoji: odlično znanje angleškega jezika, odlične organizacijske in komunikacijske spretnosti, zaželjen študij s področja družbenih ved, evropskih študij, mednarodnih odnosov …Praksa poteka v Berlinu. Pričetek: 9. september. Trajanje: šest mesecev. Izbrani kandidat/a prejme mesečno nadomestilo v višini 450 €. Rok za prijavo: 10. julij.

http://www.transparency.org/whoweare/work/internship_in_the_europe_and_central_asia_department2/1/

 

11. Želiš v praksi pridobiti novo znanje s področja marketinga in prodaje? Želiš delati v mladem timu v mednarodnem okolju? Si proti koncu študija ali si ga že končal/a? MO Group International, podjetje za optimizacijo spletnih iskalnikov, ki se ukvarja z večjezično optimizacijo spletnih iskalnikov, prevajanjem in spletnimi marketinškimi strategijami, išče kandidata/ko za opravljanje plačane prakse na področju marketinga in prodaje v Bruslju. Izbrani/a kandidat/ka bo pomagal/a pri koordinaciji in oblikovanju programov za razvoj poslovanja ter bo zadolžen za koordinacijo marketinških dejavnosti. Rok za prijavo: 12. julij. Pričetek prakse: čim prej. Delovnik je fleksibilen (38 ur tedensko). Rok za prijavo: 12. julij.

http://jobs.euractiv.com/job/marketing-sales-internship-96877

 

12. Te zanimajo finančne storitve in evropske zadeve? Poznaš proces odločanja v EU? Odlično govoriš angleško in si poleg tega še študent /ka ekonomije (ni nujno)? Evropska federacija računovodij (FEE) išče praktikant/ko za opravljanje šestmesečne (ali enoletne) prakse v njihovi bruseljski pisarni. Praksa je plačana. Pričetek prakse: poleti. Rok za prijavo: 21. julij.

http://www.fee.be/index.php?option=com_content&view=article&id=21&Itemid=195

 

13. Si študent/ka novinarstva ali česa podobnega? Imaš izkušnje s pisanjem člankov, blogov, odlično govoriš angleško ter dobro nemško? Te zanima politika EU? Pridi na prakso k organizaciji EurActiv v Bruselj. Zadolžitve: raziskovanje, poročanje in pisanje o politiki EU, pomoč pri urejanju člankov, priprava člankov za publikacijo, administrativna pomoč … Trajanje: šest mesecev (možnost podaljšanja). Pričetek: september. Praksa je plačana. Rok za prijavo: 30. julij.

http://jobs.euractiv.com/job/editorial-intern-brussels-paris-96840

 

14. Imaš diplomo iz kmetijstva (katere koli smeri), družbenih ved ipd.? Te zanima raziskovalno in analitično delo? Odlično znaš angleško ali francosko? Tehnični center za sodelovanje v kmetijstvu in na podeželju (CTA) išče kandidata/ko za opravljanje prakse v njihovi bruseljski pisarni. Praksa je plačana in traja šest mesecev.

http://jobs.euractiv.com/job/research-assistant-96828